mei 16, 2017

Praktische informatie

Wat is een voetbalstage precies?

Een voetbalstage is een week tijdens één van de schoolvakanties met een dagvullend programma voor kinderen tussen 5 en 14 jaar die graag net dat beetje meer willen met de sport. Tijdens de stage worden de kinderen uitgedaagd om hun voetbaltechnische vaardigheden verder te ontwikkelen, maar blijft het amusement in het spel uiteraard centraal staan. De uitdaging voor ons is om beiden - de technische ontwikkeling en het plezier in voetbal - zo goed mogelijk te combineren. Net daar zijn we sterk in.

De ideale opvang tijdens de schoolvakantie, dat is een voetbalstage. We spelen heel de dag buiten, met andere kinderen die heel graag voetballen en spelen! Om de stage optimaal te laten verlopen, ook bij minder goed weer, verkiezen we synthetisch gras boven natuurgras. Hierdoor verhogen we de garantie dat de stage kan plaatsvinden.

 

Deelname aan de voetbalstage

Een voetbalstage is een echte topervaring voor elke voetballer van eender welk niveau. Er wordt in kleine groepen van 8 a 12 spelers getraind om de kinderen zoveel mogelijk individueel te kunnen coachen en bij te sturen.

In de voormiddag wordt er vooral op het voetbaltechnische aspect gewerkt in kleine groepen waarin iedereen zo vaak mogelijk aan de bal komt, met zoveel mogelijk balcontacten van beide voeten. We leggen de focus op passing, dribbling en drijven met de bal om de balbehandeling van de kinderen te verbeteren. Dit doen we in twee sessies van 75 minuten. Doordat we op de technische aspecten werken op een kleinere ruimte, zijn deze twee sessies samen minder vermoeiend dan een doorsnee training in clubverband.

Na een heerlijke middagmaaltijd is er nog even een moment van rust en na de middag worden er spelelementen in de training gebracht, dit kan gaan van spelletjes met of zonder bal, tot wedstrijdvormen en tornooivormen. Het is nu aan de kinderen om wat ze in de voormiddagsessies leerden in de praktijk om te zetten. De groepen zijn nu iets groter, alsook de ruimte waarop gespeeld wordt, de fysieke intensiteit van de sessie verhoogt hiermee ook.

Doorheen de vier sessies wordt er continu de nadruk gelegd op plezier, passie en spelvreugde. Iedereen neemt actief deel aan de sessies en niemand kan in onze ogen fouten maken, iedereen mag durven bij te leren.

 

 Voor wie

Voetballertjes die:

Geboren zijn tussen 2004 en 2014

Veel plezier beleven aan voetbal

Graag buiten zijn

Graag nieuwe vriendjes maken door spel en plezier

 

Wat mee te nemen?

Korte voetbalshort - Lange voetbalbroek - Onderhemd of thermische pull - T-shirt - Fleece of trainingsvest - Regenjas - Voetbalkousen - Voetbalschoenen - Scheenbeschermers - Handschoenen (evt. muts en sjaal) - 2 handdoeken, washandje, douchegel - Lege plastic zak - Proper ondergoed - GEEN extra drinken, koeken of snoepgoed!

 

Dagprogramma

De kinderen kunnen vanaf 8u tot 18u worden opgevangen dankzij voor- en nabewaking. Het effectieve programma start om 9u30 en eindigt om 16u30.

08u00: Voorbewaking

09u30: Trainingssessie in groepjes van 8 a 12

10u45: Pauze met fruit en water

11u00: Trainingssessie in groepjes van 8 a 12

12u15: Middagpauze met warme maaltijd

13u45: Namiddagactiviteit deel 1 in grotere groepjes

15u00: Pauze met koekjes en water

15u15: Namiddagactiviteit deel 2 in grotere groepjes

16u30: Opruimen materiaal en douchen Nabewaking tot 18u00