De eerdere maatregelen die de overheid getroffen heeft om de verdere verspreiding van COVID-19 bij de bevolking tegen te gaan zijn vandaag strenger geworden. Nog steeds wordt thuiswerk geadviseerd en zo weinig mogelijk buiten komen aangemoedigd. Op het hoogste niveau wordt voetbal gespeeld zonder supporters en meer en meer clubs staken vrijwillig de trainingen en wedstrijden. De niet essentiële contacten moeten zoveel als mogelijk beperkt worden. De opmars van het virus wereldwijd ziet er zeer slecht uit.

Daarom hebben wij als team vandaag een moeilijke beslissing moeten nemen.

De voetbalstages in de Herfstvakantie zullen plaatsvinden wanneer de coronacijfers op het hoogste niveau ooit zullen staan in België. We gaan richting 20.000 à 25.000 extra besmettingen per dag.

Wij hebben dan ook besloten dat het niet veilig en niet slim zou zijn om onze voetbalstages te laten plaatsvinden. Deels natuurlijk voor de veiligheid van de kinderen en de trainers, maar ook omwille van het risico dat we na één of twee dagen toch met z’n allen in quarantaine zouden moeten omwille van een uitbraak.

Daarnaast maakt het feit dat we geen kleedkamers en geen cafetaria ter beschikking hebben, het risico heel groot dat we bij slecht weer een groot probleem gaan krijgen en het heel onaangename voetbalstages zouden zijn. En daar kunnen we niet achterstaan.

We verplaatsen de stages die normaal in de Herfstvakantie 2020 zouden plaatsvinden, integraal naar 2021.